Utmaning

Kongsberg Digital ville ha en Managed Services- och Dynamics 365-partner med omfattande erfarenhet av implementering och underhåll av molnbaserade lösningar. 

Lösning

Cepheo Managed Services för Dynamics 365 Finance, Dynamics 365 Supply Chain Management, Dynamics 365 Human Resources och ISV:erna Exflow, Lasernet och AXtension Shipping Control samt rådgivning och strategisk sparring om IT.

Förväntat värde

Kongsberg Digital frigör tid och resurser för att förverkliga sin vision om att skapa en hållbar och grön värld.

Det norska software as a service-företaget Kongsberg Digital har sedan starten 2016 fått stora globala framgångar genom att leverera innovativ programvara och digitala lösningar till företag inom sjöfart, energi och allmännyttiga tjänster.

 

Varje dag arbetar Kongsberg Digital målmedvetet och dedikerat för att förverkliga sin vision om att göra ett antal branscher mer hållbara genom digitalisering. Detta görs bland annat genom artificiell intelligens, maritim simulering och automatisering. Men visionen är svår att uppnå om företagets egen IT inte lever upp till tidens krav och behov.

 

Därför gav sig företaget ut på jakt efter en senior Microsoft Dynamics 365-partner. Viktigast av allt var att leverantören skulle hantera och underhålla Kongsberg Digitals Dynamics 365. Det var också ett krav att leverantören skulle fungera som en långsiktig IT-partner, som rådgivare och stöd för SaaS-verksamheten på vägen mot att uppfylla visionen om en grönare värld.

”Med Cepheo får vi alla våra behov och önskningar uppfyllda. De matchar oss väl."

Lene Lergaard
Vice President IT, Kongsberg DigitalKongsberg Digital är närmare att förverkliga sin vision

 

Avtalet mellan Kongsberg Digital och Cepheo inkluderar Cepheo Managed Services för Microsoft Dynamics 365 Finance, Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, Microsoft Dynamics 365 Human Resources och ISV:erna Exflow, Lasernet och AXtension Shipping Control. Dessutom fungerar Cepheo också som strategisk rådgivare och IT-partner.

 

”Det var viktigt för oss att vår nya leverantör hade expertis och kunskap om alla moduler i Dynamics 365 Finance och Dynamics 365 Supply Chain Management. Det var också viktigt för oss att leverantören hade stor erfarenhet av att implementera och underhålla Microsoft Dynamics 365-lösningar”, säger Lene Lergaard, Vice President för IT på Kongsberg Digital och fortsätter:

 

”Med Cepheo får vi alla våra behov och önskningar uppfyllda. De matchar oss väl”, säger hon.

 

Med de tjänster som Cepheo tillhandahåller maximerar Kongsberg Digital avkastningen på sina IT-system. Detta görs genom att Cepheo hanterar, uppdaterar och vidareutvecklar systemen efter SaaS-företagets behov och önskemål. Det förlänger inte bara systemens livscykel. Det ger också Kongsberg Digital mer tid och resurser att investera i att skapa hållbar IT för sina kunder.

 

Fler projekt på gång

 

Samarbetet mellan Kongsberg Digital och Cepheo har fått en bra start. Projektet gick live enligt plan i början av 2023.

 

Sedan dess har parterna också kommit överens om att lägga till fler projektavtal. Detta innebär en implementering av Microsoft Dynamics 365 Marketing samt vidareutveckling av moduler för Dynamics 365 Supply Chain Management.

 

”Vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet med Cepheo under många år framöver”, avslutar Kongsberg Digitals Lene Lergaard, Vice President för IT.

 

Bild: Kongsberg Digital

Vill du veta mer?

 

Kontakta vår försäljningsdirektör Patrick Bubicic för en dialog om digitaliseringen av ditt företag.

Telefon: +46 730 78 78 70

 

Mail: pbubicic@cepheo.com

Relaterede cases